САЩ спрират да споделят данни за своите ядрени сили с Русия, след

...
САЩ спрират да споделят данни за своите ядрени сили с Русия, след
Коментари Харесай

САЩ спряха да споделят данни за ядрени оръжия с Русия

Съединени американски щати   спрират да споделят данни за своите нуклеарни сили  с Русия, след решението на Москва да спре присъединяване си в контракта за понижаване на нуклеарните оръжия Нов СТАРТ, оповестяват Wall Street Journal и " Политико ".

" Това е първото деяние, което предприехме в границите на контракта в отговор на прекъсването на Русия ... Нашата цел е да насърчим Русия да се върне към спазването на контракта ". 

Решението е предадено на Русия в понеделник, сподели помощник-министърът на защитата на Пентагона за галактическата политика Джон Плъмб във вторник към подкомитета по стратегическите сили на Камарата на представителите. Решението е предадено през вчерашния ден от заместник-държавния секретар по контрола на въоръженията и интернационалната сигурност Бони Дженкинс.

Този ход идва, откакто Русия съобщи, че стопира присъединяване си в нуклеарното съглашение след Студената война и слага под въпрос бъдещето на контракта от 2010 година във време на нараснало напрежение с Москва. Миналия уикенд Владимир Путин сподели, че възнамерява да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус , до момента в който войските му търпят големи загуби в неговата 13-месечна война в Украйна.
 Беларус: Приемаме съветското нуклеарно оръжие за отбрана
Беларус: Приемаме съветското нуклеарно оръжие за отбрана

Това са ответни дейности и подсилване на личната сигуност

Нов СТАРТ , който беше обновен при започване на администрацията на Байдън, лимитира броя на разположените нуклеарни бойни глави до 1550 и слага други ограничавания върху броя на бомбардировачите и пусковите установки, способни да носят нуклеарни оръжия.

Но откакто Русия неотдавна разгласи, че към този момент няма да съблюдава контракта и спря да споделя информация със Съединени американски щати за своите ресурси, администрацията на Байдън продължаваше да следва пакта до момента . " Оттогава не сме получавали никакви ежедневни вести от тях ", сподели Плъмб.

На срещата в понеделник сред дипломати от двете страни " Русия отговори, че няма да дава тази информация ", продължи той. " И като дипломатическа контрамярка, Съединените щати няма да дават тази информация назад.

" Ние ще продължим да изследваме кои други дипломатически контрамерки са подобаващи ", добави той, " и това, което се опитваме да създадем, е да балансираме сред отговора на безотговорното държание на Русия и да продължим да демонстрираме това, в което имаме вяра, по какъв начин една виновна нуклеарна мощ би трябвало да работи . "
 Русия не вижда късмет за разговор със Съединени американски щати за стратегическата непоклатимост
Русия не вижда късмет за разговор със Съединени американски щати за стратегическата непоклатимост

Вашингтон трявало първо да се откаже от враждебната си политика по отношение на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР